NEI consult

Wat is NEI?
NEI staat voor Neuro emotionele integratie. 
NEI is een methode om lichamelijke klachten, emotionele problemen, onverwerkte incidenten en trauma’s op te kunnen sporen en waar mogelijk op te lossen op een vriendelijke en definitieve manier. 

NEI richt zich op de oorzaak en motivatie van problemen en het loslaten van blokkades en belemmerende factoren. Het gaat dus niet om het behandelen en onderdrukken van symptomen. De NEI-therapeut kijkt voorbij de klacht en gaat op zoek naar de oorsprong ervan. Met NEI Therapie wordt er gekeken naar het onderbewustzijn. Veel van je ervaringen ben je vergeten of heb je weggestopt. Je bent je er niet van bewust. Deze onbewuste delen worden wel in je lichaam opgeslagen. Ons onderbewustzijn fungeert als het ware zoals de harde schijf van je computer. Alle antwoorden en informatie zijn voorhanden. Op deze manier kunnen onbewuste delen invloed uitoefenen op de cellen en het cel geheugen en zo voor lichamelijke, mentale, psychische of energetische klachten zorgen.

Met je rechterhersenhelft ervaar/voel je emoties en gebeurtenissen. Met de linkerhersenhelft moet je deze emoties en gebeurtenissen begrijpen. Het kan gebeuren dat je niet in staat bent geweest om de gevoelde emoties ook daadwerkelijk te kunnen begrijpen. Als je deze emoties niet begrijpt kun je deze niet verwerken en worden ze opgeslagen in het onderbewuste brein en vormen deze oude emoties een stoorzender in huidige situaties. Hierdoor ervaar je emoties heel erg intens of overdreven of vind je het heel lastig om te voelen en te begrijpen wat je graag wilt. Met NEI maken we de emoties inzichtelijk zodat ze begrepen worden en dus verwerkt kunnen worden. 

NEI is een combinatie tussen de oosterse- en westerse geneeskunde en gebaseerd op principes uit de psychotherapie, acupunctuur, neurowetenschap, bio-kinesiologie en NLP ( neuro linguitisch programmeren).Van welke klachten kun je de oorzaak opsporen middels NEI?
Het is zowel mogelijk om fysieke klachten als mentale/emotionele klachten op te sporen/te behandelen met NEI.

Bij fysieke klachten kun je denken aan klachten welke ontstaan door het eten van voeding of bepaalde voedingscombinaties welke niet goed verdragen worden door het lichaam. 
Dit kan bijvoorbeeld de volgende klachten geven: 
-       Buikklachten zoals buikpijn,  opgeblazen gevoel, constipatie, diarree, winderigheid. 
-       Hoofdpijn
-       Allergische klachten of vermoeden van bijvoorbeeld een lactose-intolerantie, koemelkeiwit allergie of gluten intolerantie. 
Of voor welke pollen ben ik allergisch en krijg ik hooikoorts klachten. 
Maar je kunt ook denken aan fysieke klachten zoals:
-       Huidklachten zoals eczeem 
-       Slaapproblemen
-       Weinig energie/ vermoeidheid
-       Pijnklachten bijvoorbeeld rugklachten of nekklachten
-       Chronische pijnklachten
-       Chronische vermoeidheid
-       Gewichtsproblemen zowel problemen met afvallen als aankomen
-       Schildklierklachten
-       Chronische darmziekten
-      Onbegrepen fysieke klachten
-       Vitaminetekorten. 

Bij mentale klachten kun je denken aan bijvoorbeeld:
- Stress gerelateerde klachten
- Burn-out klachten
- Angsten zoals bijvoorbeeld faalangst, vliegangst of claustrofobie 
- Paniekaanvallen
- Dwangmatige klachten
- Onzekerheden
- Laag zelfbeeld
- Sombere gevoelens
- Belemmerende overtuigingen
- Heel veel willen doen en ideeën hebben maar deze komen niet tot uiting
- Je business stroomt niet
- Niet goed weten wat je wilt. Dit kan zowel privé als werk gerelateerd zijn
- Mentale klachten ten gevolge van een trauma. Bijvoorbeeld door verlies van een     dierbare, (herhaalde) miskramen, ernstig ongeluk of mishandeling
-  Mentale klachten bij een infertiliteitstraject 
- Zwangerschapsbegeleiding
- Begeleiding bij een kinderwens
- Gedragsproblemen bij kinderen/baby's
- Huilbaby's of slaapproblemen bij baby's
- Relatieproblemen
- Negatieve gedachten. 

Staat jouw klacht er niet bij en ben je benieuwd of ik je kan helpen? Neem gerust contact  op. 

NEI-therapie i.cm. testbuisjes

Regelmatig krijg ik in de praktijk de opmerking: 
“Ik vind het heel interessant wat je doet met die biotensor en die buisjes en het klopt allemaal wat er uitkomt, maar ik snap er echt niets van.” 

Zo kreeg ik ook vorige week deze reactie in mijn praktijk van een patiënt. 
Deze patiënt nam contact met mij op i.v.m. allerlei klachten. Onder andere hooikoorts/allergie klachten en vermoeidheid. 

Wat ik doe als iemand bij mij komt is het consult uitgebreid voorbereiden. Ik analyseer de klachten en bedenk vanuit welke organen/systemen de klachten kunnen komen. Van hieruit ga ik aan de slag. 

Maar dan “de testbuisjes”. Een vraag die veel mensen bezighoudt is: “wat houdt dit nou in?” 

Als ik het voorbeeld neem van de hooikoorts klachten. Ik heb tientallen buisjes met allerlei verschillende type bomen, grassen, bloemen, onkruid etc. 
Als iemand met allergische klachten bij mij komt test ik per buisje waar iemand wel en niet tegen kan. Als ik dan weet voor welke bomen of grassen iemand allergisch is, maak ik hier een flesje voor. De functie van dit flesje is om beter bestand te zijn tegen het allergeen, in dit geval de specifieke soort pollen. Eigenlijk maak ik hier een “natuurlijk medicijn” van. 
Als ik iemand krijg met bijvoorbeeld schildklierklachten, test ik of de schildklier optimaal is ingesteld als iemand medicatie gebruikt en of er nog verbeterpunten zijn zodat de schildklier optimaal zijn werk kan doen. Dan kan ik bijvoorbeeld uitkomen op een hormonale disbalans of op een tekort aan bepaalde vitaminen of mineralen. 

Deze manier van testen kan met heel veel verschillende klachten. Het kan voor bijvoorbeeld: vermoeidheid, slaapproblemen, maag-darmklachten, gewrichtsklachten, longklachten, burn-out klachten, hormonale klachten, schildklierklachten, menstruatieklachten, hoofdpijn, hooikoorts of andere allergieklachten en nog veel meer. 
Ben jij benieuwd of ik iets voor jou kan doen met “mijn buisjes”? 
Neem contact op! Veranderingen m.b.t. NEI-therapie i.c.m. flesjes.


Ik wil u via deze weg graag informeren over de veranderingen in de praktijk per 1 januari 2024 met betrekking tot NEI-therapie i.c.m. flesjes. 
Per 1 januari 2024 zal het tarief voor een consult NEI-therapie i.c.m. flesjes van 120 euro naar 130 euro gaan. Ik factureer dan 10 euro voor het maken van de flesjes.

Daarnaast zal ook de werkwijze veranderen. Hieronder leest u hoe deze eruit komt te zien:

  • De eerste afspraak, de intake, zal fysiek/online plaatsvinden en duurt ongeveer 60 minuten. U bent deze gehele afspraak dus aanwezig


De vervolgafspraken zullen er als volgt uitzien:

  • Er is een online consult van ongeveer 15 minuten waarin u de klachten kunt aangeven. We overleggen dan samen welke aandachtspunten er zijn en waar ik aan ga werken. Na dit consult betaalt u de factuur. 
  • Als de factuur betaald is, zal ik zelfstandig aan de slag gaan met het maken van de flesjes. Ik ben hier 1-1,5u mee bezig.  (hier bent u dus niet bij aanwezig)
  • Ongeveer 1 week later vindt er weer een (online) consult plaats van 15 minuten waarin u vragen kunt stellen over de gemaakte flesjes. Mocht u in de buurt wonen en de flesjes willen ophalen dan combineren we het ophalen van de flesjes met het 15 minuten durende consult. Als u niet in de buurt woont, stuur ik de flesjes per post naar u op ( de verzendkosten zijn voor rekening van de patiënt) en is het consult van 15 minuten dus online. 


 Waarom deze vernieuwde werkwijze?
Deze vernieuwde werkwijze scheelt u als patiënt tijd om bij mij in de praktijk aanwezig te zijn inclusief de reistijd. Daarnaast kan ik efficiënter werken en zo meer patiënten behandelen. 

Ik kreeg laatst de vraag: "Maar Lisanne, is de therapie dan wel net zo effectief?  En hoe werkt dat dan als ik er niet bij ben?" Het antwoord op deze vraag is: " Ja, zeker! De resultaten zijn net zo goed. Ik werk met energie, dus dit kan ook op afstand zonder dat de patient fysiek in de ruimte aanwezig is." 


De Biotensor.
Deze klachten zijn op te sporen middels een tool die de " Biotensor" heet. 
De Biotensor is een energetisch meetinstrument, dat de vertaalslag maakt van het onderbewustzijn naar het bewustzijn. Ieder mens heeft een eigen, unieke lichaamsfrequentie. 
Op het moment dat de Biotensor op jou gericht is en je zegt iets dat klopt ( het onderbewuste brein en bewuste brein zijn het met elkaar eens), dan zal jouw lichaam daar goed op reageren en geeft de Biotensor een “ja beweging” weer. Op het moment dat je iets zegt wat niet klopt, krijg je een stressreactie in het lichaam en krijg je een “nee beweging” met de Biotensor.
De Biotensor pikt de trilling van de aanwezige energie op en vertaalt dit direct in een antwoord. 
 
Dit energetisch meetinstrument helpt je om een stem te geven aan je onderbewustzijn, wat voor 95% je gedrag en emoties bepaalt.  Hier kun je niet bewust bij of onder woorden brengen wat jij al langere tijd voelt of ervaart.

Wil jij graag een afspraak maken? Klik hieronder op de link "contact".
Goed om te weten: een NEI consult kan ook online! 

Nieuwsgierig geworden of NEI jou kan helpen?

Neem contact op! 

Reviews NEI-therapie


"Lisanne heeft mij geweldig geholpen tijdens het herstel van mijn Burnout.
Ze zorgde voor rust in mijn hoofd en ook herstel van lichamelijk klachten." 

"Met hooikoorts- en vermoeidheidsklachten bij Lisanne terecht gekomen. Middels een NEI consult heeft ze kunnen achterhalen welke stoffen deze allergische reactie veroorzaken en wat ik beter kan mijden. Luisterend oor en vraagt door. Stap voor stap zit er verbetering in. Aanrader!" 


"Ik voel mij vaak wat overweldigd en ongemakkelijk in grotere groepen waar ook veel mensen zijn die ik niet zo goed ken en in gesprek met Lisanne gaf zij aan dat NEI therapie hier ontzettend bij kan helpen.
Ik moet zeggen dat ik de biotensor eerst wat bijzonder vond, maar ik heb de behandeling van Lisanne als zeer prettig ervaren.
Na één sessie merk ik al verschil, ik “flap” er nu dingen uit naar onbekenden waarvan ik achteraf denk, hé, dit deed ik anders niet, en dat voelt heel bevrijdend.
Het fijne aan NEI therapie vind ik dat het zeer doeltreffend is en wel de diepte in gaat, maar zonder dat het een gedoe vol drama wordt.
De nuchterheid van Lisanne draagt hier denk ik enorm aan bij, dus wat mij betreft een aanrader om eens met Lisanne in gesprek te gaan op het moment dat je je ergens in belemmert voelt." Reviews NEI-therapie

"Ik ben bij Lisanne terecht gekomen voor een NEI consult omdat ik een paar dagen geleden getuige ben geweest van een ernstig fietsongeluk met een jonge vrouw en hierdoor veel last had van slaapproblemen en het opnieuw voor me zien van het ongeluk. 
Deze vrouw raakte erg gewond aan haar gezicht.
Het beeld van het ongeluk ging niet meer weg uit mn hoofd en hierdoor sliep ik heel erg slecht. 
Tijdens het NEI consult kwamen we uit op oude emotie van een eerder ongeluk 2 jaar geleden wat nog niet verwerkt was. Dit versterkte de beleving en emoties van het fietsongeluk waar ik een paar dagen geleden getuige van was. 
Tijdens het NEI consult hebben we die emoties losgekoppeld. Na het consult voelde ik mij direct rustiger en opgelucht  en kon ik weer dieper doorademen. 
Ook slaap ik sindsdien stukken beter. 
Ik ben hier heel erg blij mee!"

"Door maagklachten ben ik terecht gekomen bij praktijk Maarschalkerweerd. Samen met Lisanne hebben we door de hand van de biotensor kunnen onderzoeken waar het probleem lag met voeding. Ik heb hier mijn voeding op aangepast en ben zeer positief over het resultaat en het heeft mij goed geholpen."

Reviews NEI-therapie

"Ik had lang aanhoudende verkoudheidsklachten en een benauwde hoest die maar niet wegging.
Tijdens het NEI consult heeft Lisanne achterhaald dat ik ster reageerde op verschillende gras- en boompollen en dat er ook een virus aanwezig was.
Ik dacht zelf dat ik gewoon een lange verkoudheid had en had dan ook helemaal geen link tussen mijn klachten en pollen gelegd.
Lisanne heeft toen twee flesjes gemaakt, een voor de pollen en een voor het virus. Hiervan nam ik 2x per dag een paar druppels.
Binnen een paar dagen waren mijn klachten hierna bijna helemaal verdwenen.
Ontzettend fijn!!" 

"I.v.m. Het al jaren willen switchen van werk, maar het totaal niet weten wat ik wil en hoe ik dit moet aanpakken heb ik inmiddels meerdere NEI-sessies bij Lisanne achter de rug. Hierbij ging zij met behulp van de biotensor samen met mij op zoek naar waar dit vandaan komt. Hieruit kwamen verschillende momenten in mijn leven naar voren, welke hieraan gekoppeld zijn. De emoties die bij deze momenten horen, hebben we inmiddels losgekoppeld, wat mij een minder zwaar en opgelucht gevoel geeft. Daarnaast ervaar ik meer zin en richting om de stappen te zetten die ik moet nemen. Door deze gezamenlijke zoektocht, heb ik de warboel van gedachtes en gevoelens uit elkaar kunnen halen; ze heeft voor mij orde in de chaos gecreëerd, waarvoor ik haar erg dankbaar ben."