Chinese kruidenformules

Bij veel klachten zijn Chinese kruidenformules een waardevolle aanvulling op een acupunctuur behandeling. Chinese kruidentherapie en acupunctuur is een prachtige combinatie.  Ook als u niet van "naaldjes" houdt is een Chinese kruidenformule een mooie oplossing om te werken aan uw gezondheid! 

Het prettige van Chinese kruidentherapie is dat het gemakkelijk in gebruik is. 
De kruidenformule wordt geleverd in tablet- of pilvorm. 

In de reguliere Westerse geneeskunde wordt vaak gebruik gemaakt van één hoofdingrediënt in een medicijn. Dit verklaart vaak de kracht van het medicijn maar is tegelijkertijd ook meteen de zwakte. In de Chinese kruiden geneeskunde wordt zelden gebruik gemaakt van één enkel ingrediënt/ kruid, maar worden eigenlijk altijd kruiden combinaties gemaakt.
In de Chinese geneeskunde worden vaak kruiden combinaties gemaakt welke kunnen variëren van vier tot vierentwintig verschillende kruiden. Elk kruid heeft zijn eigen specifieke functie binnen de kruidenformule. De kracht van een Chinese kruidenformule zit dan ook met name in het feit dat de bijwerkingen van het ene kruid opgeheven worden doordat deze door een ander kruid geneutraliseerd worden. Hierdoor zal een Chinese kruidenformule bij een correct gebruik, zelden bijwerkingen geven en daardoor ook optimaal zijn werk in het lichaam kunnen uitvoeren. Een medicijn uit de reguliere Westerse geneeskunde pakt vaak het symptoom aan van de aandoening en niet de onderliggende oorzaak.  Hierin verschilt de reguliere Westerse geneeskunde van de Chinese geneeskunde waarbij altijd geprobeerd wordt de onderliggende oorzaak te verhelpen. 

Ook bevat een Chinese kruidenformule in tegenstelling tot de Westerse reguliere medicatie, alleen ingrediënten van  natuurlijke oorsprong. Hierdoor is de kans op bijwerkingen of een neveneffect ook een stuk minder groot. 

Nieuwsgierig waar een Chinese kruidenformule bij kan helpen? Lees hieronder verder. Voor welke klachten werkt een Chinese Kruidenformule?

Chinese kruidenformules zijn voor vrijwel alle klachten als ondersteuning te gebruiken.  De beste resultaten worden bereikt als Chinese kruidenformules naast acupunctuur behandelingen gebruikt worden. 

Met name bij klachten zoals astma, (chronische) verkoudheden, hooikoorts, spijsverteringsklachten, prikkelbare darm syndroom, vermoeidheid, slaapproblemen, menstruatie klachten en andere klachten van gynaecologische aard, overgangsklachten, stress gerelateerde klachten, langdurige gewrichtsklachten en klachten na een corona infectie zijn Chinese kruidenformules van toegevoegde waarde.  

Staat jouw klacht er niet bij en ben jij benieuwd of een Chinese kruidenformule voor jou ook een meerwaarde kan zijn? Neem dan contact op!