Dokter Tan's Balance methode

In Praktijk Maarschalkerweerd wordt gewerkt door middel van de Dokter Tan’s Balance methode. Dit is een wereldwijd toegepaste vorm van acupunctuur gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde.


De Dokter Tan’s Balance methode is zeer effectief voor het behandelen van pijnklachten, bewegingsbeperkingen of andere lichamelijke ongemakken. Denk hierbij aan allerlei verschillende soorten pijnklachten zoals rugpijn, nekpijn, reumatoïde artritis, fibromyalgie, gewrichtspijn, zenuwpijn, spierpijn, chronische pijnklachten, pijn na operaties, pijn na gordelroos infecties, hoofdpijn en buikpijn. 

Een mooi aspect aan het behandelen via de Dokter Tan’s Balance methode is dat er gebruik gemaakt wordt van acupunctuurpunten welke NIET in het pijnlijke gebied liggen. De “aangedane” meridianen (ook wel de meridianen welke de pijnklachten veroorzaken) worden behandeld met balancerende meridianen in een ander deel van het lichaam. Hierdoor wordt het aangedane gebied dus niet extra belast. Als er bijvoorbeeld sprake is van klachten in de handen, worden er acupunctuurpunten in de voeten gebruikt. 

Naast het behandelen van pijnklachten is Dokter Tan’s Balance methode ook zeer effectief voor het behandelen van allerlei andere klachten zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, stress, duizeligheid, menstruatie problemen, astma/ COPD, hooikoorts en slapeloosheid. 
Zie " indicaties" voor een overzicht van de overige klachten.