BLOG

Zakelijke doelstellingen bereiken middels NEI therapie


Mijn patiënt en social media strateeg Nathalie Hagenstein ervaarde NEI therapie om zakelijk te kunnen groeien. 
Benieuwd naar haar ervaring? 
Lees dit in haar blog! 

Zakelijke doelstellingen bereiken middels NEI therapie

Voor jezelf beginnen betekent ondernemen, omzet behalen, targets stellen, je hoofd boven water blijven houden, veel werk of juist niet teveel werk aannemen omdat je anders ook altijd in je weekenden en vakanties aan het werk bent. Uitzoeken wat je nou wel echt en echt niet leuk vindt. Eigenlijk balans. Heel veel vragen en uitersten kwamen op mij af, ondanks dat ik absoluut vertrouwen had in dat ik de juiste stap heb genomen.


Eén van mijn eerste klanten was Lisanne van praktijk Maarschalkerweerd. Zij huurt mij regelmatig in om samen haar social media strategie te bedenken, teksten te genereren en foto’s te maken. Doordat ik vaak met haar samen inhoudelijke teksten schreef over acupunctuur, Moxa, guasha en NEI therapie, raakte ik meer en meer bekend met deze vorm van oosterse geneeswijze. 
NEI therapie, wat staat voor Neuro Emotionele Integratie therapie, is een relatief nieuwe benadering in de wereld van psychotherapie en persoonlijke ontwikkeling. Deze holistische benadering richt zich op het herkennen, erkennen en loslaten van de diepgewortelde emotionele blokkades die ons leven kunnen beïnvloeden, inclusief onze zakelijke prestaties.

Omdat ieder mens in het onderbewustzijn ‘dealt’ met blokkades (dit kan zowel privé als zakelijk zijn) leek het mij een goed idee om zelf eens een NEI sessie met Lisanne te doen om de groei van mijn bedrijf en carrière te bevorderen.
Eén van de belangrijkste factoren die van invloed zijn op onze zakelijke prestaties is namelijk ons emotionele welzijn. Stress, angst en/of andere negatieve emoties kunnen onze focus, creativiteit en productiviteit belemmeren. NEI therapie helpt je om de oorzaak van deze emoties te achterhalen en ze als het ware ‘een plek te geven’.

Je wil groeien, maar dat vereist vaak zelfvertrouwen en lef om risico’s te nemen. NEI therapie draagt bij aan het versterken van je zelfvertrouwen door het aanpakken van onderliggende onzekerheden en twijfels. Door het opruimen van emotionele bagage die ons zelfbeeld niet altijd positief beïnvloedt, kunnen we met meer vertrouwen beslissingen nemen, initiatief nemen, creatief zijn en zelfs leiderschapskwaliteiten ontwikkelen.

Ik ging de sessie in zonder enige weet van onderliggende trauma’s, maar dat bestaat niet. Elk mens heeft onderliggende trauma’s, van groot tot klein. En deze trauma’s belemmerden mijn vrijheid in het ondernemerschap. Risico’s durven nemen, investeren, geld uitgeven om mijn bedrijf verder te ontwikkelen. Doordat Lisanne tijdens deze NEI sessie diep inging op die ‘trauma’s’ kon ik ze herkennen, erkennen en daarna loslaten. Het klinkt wellicht wat zweverig, maar het is absoluut het proberen waard. Na zo’n sessie voel je je luchtig, een soort van vrij.
En omdat je op het eind van een NEI sessie ‘los laat’ wat jou belemmert, geeft dit ook vertrouwen en goede moed.

Het verbaasde mij tijdens de sessie overigens wel dat er relatief kleine ‘trauma’s’ van vroeger naar boven kwamen die toch invloed hebben op hoe ik mij nu profileer op de zakelijke markt. Ik dacht een heel zakelijke sessie in te gaan waarbij wellicht oude werkgevers ter sprake zouden komen (die vormen je tot de professional die je nu bent) maar niks van dat. Het ging vooral over dingen die in mijn jeugd gespeeld hebben (zoals bij ieder mens) die onbewust toch veel indruk gemaakt hebben. Ik ben heel blij dat ik deze sessie gedaan heb, want om het verleden de ontwikkeling van mijn bedrijf te laten blokkeren, ga ik niet toelaten!
Het fijne aan werken met Lisanne is dat ze heel erg open minded is. Je voelt je daardoor snel op je gemak, waardoor je voelt dat je altijd open en eerlijk kunt zijn.


Als je streeft naar zakelijk succes en persoonlijke groei, is NEI therapie een waardevol instrument om je te helpen je doelstellingen te bereiken. Het is naar mijn mening de investering in tijd en moeite zeker waard zijn om een gelukkiger en succesvoller zakelijk leven te leiden.

Q4, LET’S GO!!!!

Nathalie Hagenstein
Bureau Nathalie Hagenstein